dijous, 3 de desembre del 2009

Projecte telemàtic


Introducció


Avui a la classe de gitic ens han explicat un nou concepte de projecte, el projecte telemàtic .

Resumnit-ho, aquest consisteix a dur a terme unes determinades activitats conjuntament amb alumnes o altres escoles, i intercanviar-ne els resultats per internet.

Amb això es pretén fomentar el treball cooperatiu i la comunicació entre escoles, de manera que als continguts propis de cada àrea s’hi afegeixen uns nous valors: el treball en grup, compartir responsabilitats i informació, aprendre dels altres, respectar opinions i cultures diferents.

Descripció

De projecte telemàtic per analitzar he escollit “La tetra i en bric” un projecte per l’alumnat de secundaria de 12 a 18 anys
La pàgina web esta distribuida de la següent forma:

-Trobem una pàgina principal, la qual en la capçalera es troba el titol.
-A sota d’aquest trobem els hipervincles: inici, blocs de treball, feines,enllaços, saber-ne més,guia de professorat i crèdits.
-I més avall d’aquests hipervincles trobem una introducció per captar a l’alumnat que diu aixi:

Hola,
Som la Tetra i en Bric!
Com veieu som dos envasos rescatats del contenidor groc. Ara tenim una nova feina, ens sentim protagonistes d'aquest nou repte. Durant aquesta nova etapa ens endinsarem en el "Planeta 3R", i us donarem a conèixer les claus per gaudir d'un món més net i més sostenible; això sí, a través del reciclatge.
Ens anirem veient per aquí, us aconsellarem i comentarem plegats tot el que fem. Si us ve de gust.... endavant!!!!

Fins aviat!!!!

Un cop visualitzada la introducció ens endinsem en els hipervincles.

Blocs de treball: aquí ens presenta cadascun dels contenidors i cadascú té la seva informacio i el treball a realitzar després de llegir-la.

Feines: en aquest hipervincle ens deriva a una altra web on hi ha penjats altres proyectes telemàtics.

Enllaços: hi ha enganxats diferents enllaços d’interès relacionats amb el tema principal.

Saber-ne més: aquí es troben enllaços d’altres webs per ampliar el coneixement.

Guia de professorat: aquest apartat orienta a aquells docents que participin en aquests projecte, com fixar uns objectius i la finalitat d'aquests projectes,com ha d'ésser la participació,la llengua,la incripció en aquest projecte i el seu funcionament per un correcte ús.


Valoració


Aquests projectes com s’ha dit en classe tenen la finalitat de tractar el treball en grup implica que entrin en joc alguns criteris com que el treball competitiu, col•laboratiu i cooperatiu.
El fet de que es puguin fer projectes en una aula fa que hi hagi un cert interés motivat no només per el fet d'aprendre memoritzant o visualitzant, si no la curiositat que sorgeix i la necessitat de saber-ne més sobre els temes tractats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada