dissabte, 3 d’octubre del 2009

COED

Diferents opinions, autors i diversos fragments de llibres.

Un llibre es de Francesc Torralba: l’Art de saber escoltar.
En l’introducció del llibre denota la importancia del concepte escoltar, el llibre esta dirigit per aquelles persones que dificilment apliquen aquest terme.
En el capítol 1 titulat Escoltar i sentir d’aquest mateix llibre ens parla de com es d’important el saber escoltar. Sentir ens diu que es percebre un so que no esta regit per la nostra voluntad i escoltar es selectiu, precedit d’un desig.Per tant escoltar es un acte de devoció a l’altre

En el capítol 19 titulat l’alternança entre paraula i silenci ens fa saber l’existencia d’aquests dos termes que conjugats formen la nostra vida.

Del llibre d’ Eulalia Bosch ; Educació i vida cuotidiana se n’ha extret un aprofundiment sobre la importancia de saber-se escoltar un mateix, a partir d’un exercici que ella anomena lecciones de silencio l’alumne por arribar a realitzar una introspecció per la qual desconectarà per un moment de tot allò que l’envolta. Aquestes sessions de silenci permetran a l’individu realitzar un autoconeixement on en un futur trobarà consciencia d’un mateix.

En el fragment de parlar i entendre ens narra una petita historia d’un nen català que s’ha d’adaptar a l’idioma estranger, en aquest cas l’anglès,Troba la dificultat d’aquest nou idioma que en un principi el rebutjarà, però se’l farà veure que el temps es qui ens ajudarà a comprendre i assolir tot allò que s’ens presenta nou.
Cita la semblança que hi ha entre estranger i estrany i la diferencia de ser estranger i sentir-se estranger.Remarca que nosaltres som estrangers des de que naixem, estrangers en aquest món i a mesura que creixem anem aprenet a conviure com estrangers.

Sebastià serrano en el llibre: El regal de la comunicació i l’apartat del poderòs llenguatge dels ulls. Tal i com diu el títol en aquest text trobem el perqué es tan important la mirada, aquest contacte no verbal que ens ajuda a comprendre a l’altre en aspectes com l’honestedat, l’amor o l’empatia. Hi ha també un altre terme que destaca i es la intimitat, actualment hi ha mancances d’ella però mitjançant els ulls la mirada es poden establir nous víncles d’intimitat i empatia.

L’aprenentatge i conclusió de tots aquests textos es que s’han de tenir en compte molts factors a l’hora d’educar mitjançant l’expressió, conceptes escoltar i saber escoltar,la mirada, el silenci, les paraules, el tacte, els ulls...tots ells influiran en el contacte amb altres individus amb els qual vulgui establir una relació, per tant el tenir-los presents es essencial.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada