dissabte, 21 de novembre del 2009

Conferència Web 2.0

Conferència LA WEB 2.0 I L’EDUCACIÓ al CIBERNÀRIUM.
A càrrec de José Manuel Tornero i Santiago Tejedor , professors del Departament de Periodisme de la UAB.

16 de Novembre de 2009; 11.00 a 14.00h

Síntesi

La conferència s'ha iniciat amb Ivan Garcia que ens ha posat al dia de totes aquelles activitats que ofereix el cibernarium i què és.

Cibernarium el definirem com espai on hom es pot iniciar a les noves tecnologies. Ofereix un desevolupament funcional i millora les comptencies professionals. És un espai públic, obert i gratuït.

Si un es vol apuntar a qualsevol activitat hi ha flexbilitat d'horaris.

Per més informació sobre aquest espai i les seves activitats cliqueu aquest enllaç:

http://www.cibernarium.cat/cibernarium/cat/que-es-cibernarium/index.jsp

Després d'aquesta introducció, el Dr. Jose Manuel Perez Tornero i Dr. Santiago Tejedor han iniciat la primera part de la conferencia amb el tema de la WEB 2.0, han profunditzat sobre aquest definint-nos que és exactament.

El concepte Web 2.0 va ser utilitzat com a referencia en un segona generacio de la cronologia en el desenvolupament de la tecnologia, web on intervenen comunitats d'usuaris i un ventall de serveis, com les reds socials,els blogs, els wikis que estableixen una interconexió i col·laboració agil en l'intercambi d'informació entre els usuaris d'una comunitat o red.

A partir d'aqui la seva influencia que ha tingut en la societat i l'ús que s'ha de fer en l'educació.

Seguidament, vam omplir el test que previament a l'inici de la conferencia ens van donar. La finalitat d'aquest test era comprovar la quantitat de programes que algun cop s'havien utilitzat responent amb un si o portals 94 portals.

A continuacio després d'aquest petit incís, han explicat els models de l'escola en el seu eix cronologic, donant importancia a els fonaments de la comunicació.Primer escola filosofica, llibre sagrat,gremis, burgesia i fàbriques de coneixement.

Remarquen la importancia relacionant-la amb l'educació. Aposten per una escola multilingüe,que posseeixi recursos audiovisuals, interactius i reutilitzables i en xarxa.

Van presentar tres programes que els consideraven utils : Aprobbo,Vozme,iGoogle.

Aqui acaba la primera part de la conferencia.

2a part:

Aquesta segona part es caracteritza per la participació tant dels emissors com dels receptors que hi eren presents, ja que es feien i es responien preguntes.

Bé , com a resum d'aquesta segona part, van quedar clars alguns conceptes com el guía que és el mestre i la seva motivació als seus alumnes.Aixi com la importancia en la innovació en tots els àmbits.

Valoració personal

La sessió del Cibernarium m'ha ampliat el coneixement que jo tenia en la relació noves tecnologies-escola/societat.

I he conegut certs programes que m'han semblat utils com el Vozme i especialment l'aprobbo.Aprobbo és un programa que t'ajuda a veure aquells textos que s'han extret directament d'internet.Realment interessant, sobretot per aquells professors que no els hi agrada el "corta i pega".

Hi ha hagut certs moments teorics els quals podien causar força cansament per aquelles persones que no els hi anava massa el tema i els problemes de so no han facilitat l'atenció.

Definitivament, ha sigut interessat la sessió ja que a part de que ens ha ampliat coneixement, el tenir present eines que podem aplicar en l'àmbit educatiu sempre seràn benvingudes i quantes més coneguem millor, ja que ens serviran com a suport molt vàlid en un futur d'ensenyament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada