dilluns, 2 de novembre del 2009

"Tòpics"

tòpic 1: Una imatge val més que mil paraules

Es ben cert que una imatge representarà sempre més conceptes que mil paraules que la defineixin, la imatge et dona certa llibertat per decidir allò que estas veient, en canvi les paraules ja et fixen una imatge determinada.

El tòpic es correcte, però s'ha de tenir en compte que una imatge té el defecte d'interpretar allò que pudé no es vol representar, aixi doncs el seu ús com a mitja de comunicació es nul si no hi han paraules que especifiquin allò que es vol mostrar.

tòpic 2: Davant de la televisió, el receptor és passiu

Es passiu en el sentit de que al receptor les imatges ja li donen tot fet, no hi ha per tant un sentit critic. Però no sempre passa aixo, el receptor pot decidir si vol ser passiu o actiu,pot participar criticament en allò que es mostra jutjant-ho.

tòpic 3: La violència vista a la televisió o al cinema, genera violència.

La continua visualització d'accions violentes en la televisió genera una certa immunitat a la violencia exercida a la realitat, però això no és aixi sempre, només sera cert si el receptor és molt influenciable, una persona formada en uns valors determinats veure la violencia com quelcom repulsiu que s'ha d'evitar.Per tant no genera violencia sempre.


tòpic 4: La televisió és un mitjà generador de "modes"

Com el tòpic d'abans la continua visualització i idealització de certs productes que surten als mitjans de comunicació fa que gent amb poc criteri propi agafi com un model de vida el portar allò que els humans anomenem " roba de marca o de moda".

Sent així, si que es un mitjà generador de modes, però en aquest tòpic tornaria a sortir la reflexió del tòpic 4.

Si una persona no es deixa influenciar per allò que tothom creu necessari i té el seu criteri propi no li han d'influenciar tot allò que diguin els anuncis.

tòpic 5: La televisió és una finestra oberta a la realitat

És ben cert però no del tot, és una finestra oberta a la realitat en el sentit que es mostren tot tipus d'imatges de tot els llocs del món i l'actualitat.

Però el problema bé quan s'ha de donar la mateixa importancia a la realitat que a la realitat idealitzada que a vegades ens mostren algunes series o visualitzant com a reals, realitats que han estat modificades per certs mitjans de comunicació segons els seus interessos, per tant ja no estariem parlant d'una realitat objectiva.

tòpic 6: Els mitjans de masses insensibilitzen les consciències

La continua exposició d'imatges de valors nocius per una persona fan que considerem certes accions negtives com habituals.

Però el fet que hi hagi certa inmunitat per tot allò que surt no vol dir que no ens afecti, per tant s'hauria d'anomenar a aquesta insensibilització que diu el tòpic, inmunitat.Perque la sensibilitat sempre hi serà present si som éssers humans amb un nivell d'estabilitat adequat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada